Gutsy Go IISALMI 22.-26.5.2023

Palkittu, nuorten osallisuutta vahvistava Gutsy Go toteutuu ensi kertaa Savossa. OLVI-säätiön tukema Gutsy Go Iisalmi kutsuu mukaan koko kaupungin ja tekee näkyväksi mihin nuoret haluavat vaikuttaa juuri nyt.

Gutsy Go Iisalmi -toimintaviikon aikana Juhani Ahon koulun kahdeksasluokkalaiset valjastavat omat vahvuutensa koko kaupungin hyödyksi ja innovoivat yhdessä kymmenen erilaista yhteisöllisyyttä, rauhaa ja luottamusta vahvistavaa ratkaisua alueen ihmisten haasteisiin. Jo kolmantena päivänä nuoret toteuttavat projektinsa osallistaen kymmeniä iisalmelaisia. Kaikki teot kuvataan ja julkaistaan kaupunkilaisten yhteisessä ensi-illassa ja somessa. 

Gutsy Go on Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla palkittu yhteisöllinen valmennusmenetelmä, joka yhdistää pedagogiaa, mediaa ja rauhantyötä. Sen tavoitteena on vahvistaa nuorten osallisuutta ja ehkäistä polarisaatiota tarjoamalla nuorille merkityksellinen kokemus vaikuttamisesta, yhteisöön kuulumisesta ja yhteistyöstä. 

“Gutsy Go projekteja on toteutettu ympäri Suomea jo yli 4000 nuoren kanssa ja on upeaa päästä ensi kertaa tekemään Gutsy Gota Savoon”, iloitsee Gutsy Go:n toiminnanjohtaja Veera Ikonen.

Gutsy Gon toteutusta tukevalle OLVI -säätiölle toiminnassa keskeistä on nuorten osallisuuden vahvistaminen: “Nuori saa kokemuksen siitä, että hänellä on mahdollisuus vaikuttaa ja onnistua. Yhteiseksi hyväksi tehtävä työ ja muiden auttaminen tuo hyvän mielen ja kiitollisuuden tunteen, josta saa virtaa omaan elämään”, kertoo säätiön asiamies Mervi Toivainen .

Nuorten teoista kuvatut Gutsy Go -videot nostavat nuorten yhteiskunnallisen potentiaalin näkyväksi mediassa. Parhaimmillaan ne ovat keränneet satoja tuhansia katselukertoja. 

“Mukava päästä näkemään, mitä Iisalmen nuoret saavat aikaiseksi ja mihin he haluavat vaikuttaa. Tällainen aktiiviseen tekemiseen ja nuorten suoraan osallistamiseen perustuva toiminta istuu mainiosti Iisalmen toimintakulttuuriin”, toteaa kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen.

Nuorten tiimejä ohjaavat toiminnan aikana Gutsy Go -valmentajakoulutuksen saaneet paikalliset opettajat sekä Iisalmen Nuorisopalveluiden työntekijät. Heidän tukenaan on Gutsy Go:n pedagogian ja median ammattilaisista koostuva tiimi. 

“Yhteistyötaitojen vahvistaminen on juuri sitä, mitä korona-ajan keskellä kasvaneet yläkoululaiset tarvitsevat.  Opettajien kannalta toiminta tarjoaa hyvän ja tuetun konseptin tehdä pitkäkestoisempi toiminnallinen projekti. Lisäksi on hienoa, että koulun tekeminen saadaan näkyväksi. Sille viikolle on suunnitteilla myös Kirkonmäen koulujen yhteinen ulkoilmatapahtuma, jossa on musiikkia ja mukavaa ohjelmaa, joka on kaikkien kaupunkilaisten nähtävillä”, kertoo Juhani Ahon koulun rehtori Auli Halonen.

Gutsy Go Iisalmi -viikko huipentuu kaikille avoimeen ensi-iltaan Iisalmen kulttuurikeskuksessa perjantaina 26.5. klo 17.00 Lämpimästi tervetuloa! Ilmoittautuminen:

https://bit.ly/GutsyGoIisalmiensi-ilta