Gutsy Go Järvenpää- Näin Ohikulkijat Puuttuivat Rasismiin Ja Kiusaamiseen – Katso Nuorten Piilokamerakokeen Tulokset!

Kiusaamiskoe Järvenpää sekä seitsemän muuta vaikuttavaa nuorten Gutsy Go -tekoa nyt julki somessa. 

 

Järvenpään Gutsy Go -viikolla 24.–28.10. syntyi kahdeksan uutta nuorten toteuttamaa tekoa rauhan ja luottamuksen vahvistamiseksi. Nuoret tarjosivat projekteissaan tukea päiväkotilasten ja heidän ohjaajiensa sekä lapsiperheiden jaksamiseen, puuttuivat kaupunkiympäristön roskaamiseen, järjestivät tapahtuman pakolaisina kaupunkiin tulleille nuorille, auttoivat ikäihmisiä arjen haasteissa ja etsivät ratkaisuja nuorten mielenterveyden vahvistamiseen. Toimintaviikkoon osallistui 80 Järvenpään Yhteiskoulun kasiluokkalaista yhdessä valmentajina toimineiden opettajiensa ja nuorisotyön ammattilaisten kanssa. 

Kiusaamiskoe-projektissa nuoret toistivat sipoolaisnuorten aiemmin omalla Gutsy Go -viikollaan toteuttaman piilokamerakokeen nyt Järvenpäässä. Tiimi käsikirjoitti näytellyt kiusaamistilanteet omien kokemustensa pohjalta. Tavoitteena on omakohtaisten esimerkkien ja videon avulla tehdä näkyväksi rasismin ja kiusaamisen vaikutukset nuoriin ja rohkaista ihmisiä puuttumaan. 

“Mulle on oikeesti tapahtunut tällaisia asioita ja kukaan ei ole puuttunut, kaikki on vaan katsonut sivusta. Siksi nyt tuntui niin hyvältä, että joku oikeasti puuttui,” kertoi tiimin kokeen tuloksista ja niiden herättämistä tuntemuksistaan Sara.

Gutsy Go Järvenpää -viikko huipentui Studio 123:ssa järjestettyyn ensi-iltaan, joka kokosi yhteen nuoria, heidän vanhempiaan, opettajia, projekteihin osallistuneita asukkaita sekä muita kaupunkilaisia.

”Olipa todella vaikuttavaa nähdä meidän omia nuoria toimimassa koko järvenpääläisen yhteisön hyvinvoinnin eteen. Toivottavasti aikuiset ja muut nuoret ottavat mallia, että jokainen voi omalla esimerkillään ja toiminnallaan lisätä viihtyvyyttä ja turvallisuutta. Suuret kiitokset Järvenpään Yhteiskoulun nuorille ja henkilöstölle mahtavasta heittäytymisestä. Olette kyllä todella rohkeita!”, kannusti ensi-illassa mukana ollut Järvenpään opetusjohtaja Arja Korhonen.

Kaikki viikolla syntyneet nuorten projektit ovat nyt julki ja katsottavissa Gutsy Gon sosiaalisen median kanavilla. Kaikki Gutsy Go Järvenpää – syntyneet rauhanteot: