Kolme tapaa tehdä rauhaa näkyväksi heti

1. Testaa Kiusaamiskoetta lähipiirissäsi

Sipoolaisten nuorten kehittämän Kiusaamiskokeen ympärille rakennettu sivu tehtävineen tukee ennaltaehkäisevää keskustelua ja antaa jokaiselle konkreettisia työkaluja, joilla kiusaamiseen voi puuttua.

2. Katso video ja tee oma rauhantekosi!

GutsyFlix on rauhantekojen videopankki, johon on kerätty vaikuttava otos nuorten rauhanteoista. Teot ovat nuorten aitoihin tarpeisiin kehittämiä ratkaisuja, joiden tarkoituksena on lisätä yhteisymmärrystä, iloa, rauhaa ja hyvinvointia.

Toteuta yksi ideoista omana versionasi! Jaa video tai valokuva rauhanteostasi sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #gutsygo #makepeacevisible @GutsyCollective

3. Vinkkaa yritykselle tai päättäjälle!

Gutsy Go:n yhteiskuntavastuukumppanit ovat päättäneet tukea nuoria juuri siinä vaiheessa, kun he tekevät ratkaisevia valintoja. Yli 80% Gutsy Go:n kokeneista yläkoululaisista kertoo saaneensa merkityksellisen kokemuksen yhteisöön vaikuttamisesta, joka samalla on lisännyt heidän omaa hyvinvointiaan.

Oletko itse yrittäjä tai päättäjä, tai tunnetko jonkun, joka on kiinnostunut vaikuttavasta yhteiskuntavastuutyöstä? Gutsy Go:n avulla työn tulokset saadaan nopeasti näkyviksi.

Voit haastaa yrityksiä ja päättäjiä mukaan Twitterissä, Linkedinissä tai Instagramissa. Lisää viestisi aihetunnisteeksi #gutsygo #makepeacevisible @GutsyCollective

Gutsy Go -menetelmän kehittämiseen on tähän mennessä osallistunut yli 3000 nuorta ja 300 opettajaa. THL:n osallisuusindikaattoriin perustuvan tutkimuksen mukaan Gutsy Go -interventiot kouluissa ovat lisänneet nuorten osallisuuden kokemusta tilastollisesti merkittävästi. Tavoitteenamme on tulevaisuudessa tarjota Gutsy Go -kokemus vuosittain kaikille Suomen 8.-luokkalaisille.

Gutsy Go ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka on vuodesta 2017 kehittänyt ratkaisuja nuorten hyvinvoinnin ja osallisuuden kokemuksen lisäämiseksi. Työtämme ovat vuosien varrella tukeneet lukuisat säätiöt, Suomen eduskunta joulurahan muodossa, Oikeusministeriö, lääkäriseura Duodecim, Tradeka sekä useat muut toimijat ja yritykset. Joulukuussa 2020 esimerkiksi yhteistyökumppanimme Gapps lahjoitti joulutervehdysvaransa Gutsy Go:n toiminnan tukemiseen.