Saastamoinen Säätiö

Nuorten ja rauhan rakentamisen tukena – Saastamoisen säätiöltä merkittävä jatkorahoitus Gutsy Golle

Saastamoisen säätiö jatkaa keskeisenä Gutsy Go -toiminnan tukijana. Säätiö on myöntänyt Gutsy Go ry:lle 120 000 euron suuruisen apurahan lukuvuodelle 2022-23. 

Saastamoisen säätiö on ollut mukana tukemassa nuorten osallisuutta vahvistavaa Gutsy Go -toimintaa jo vuodesta 2017. Viiden vuoden aikana toimintaan on osallistunut 4000 nuorta yli 30 yläkoulussa. Syksyllä 2021 toteutui menetelmän ensimmäinen pilotointi ulkomailla, Virossa. 

”Nuorisolle suunnattujen yhteiskunnallisten hankkeiden tukeminen on yksi Saastamoisen säätiön toiminnan kulmakivistä. Meillä on ollut suuri ilo olla tukemassa Gutsy Gon kaltaista tärkeää ja vaikuttavaa hanketta jo usean vuoden ajan, sekä nähdä sen kasvavan ja kehittyvän. Jatkamalla Gutsy Gon tukemista haluamme varmistaa, että nuoret voivat jatkaa rauhan rakentamista myös tulevaisuudessa”, sanoo Saastamoisen Säätiön hallituksen puheenjohtaja Petteri Karttunen.

Gutsy Go on suomalaisten media-ammattilaisten yhdessä pedagogien ja nuorten kanssa kehittämä yhteisömenetelmä, joka osallistaa kokonaiset yläkoululaisten ikäluokat rakentamaan rauhaa omien yhteisöjensä hyväksi. Nuorten kehittämät ratkaisut kuvataan ja julkaistaan paikallisissa ensi-illoissa ja mediassa inspiraatioksi koko maalle. Kaikkiaan nuorten kehittämiä rauhaa vahvistavia ratkaisuja on syntynyt jo yli 400. Median kautta ne ovat tavoittaneet toista miljoonaa suomalaista. 

“Gutsy Gon slogan on “Tee rauha näkyväksi”. Se, että juuri tässä ajassa saamme tehdä rauhaa näkyväksi yhdessä nuorten kanssa tuntuu tärkeämmältä kuin koskaan. Se ei olisi mahdollista ilman Saastamoisen Säätiön kaltaisia rohkeita tukijoita, jotka mahdollistavat pitkäjänteisen työn toiminnan saamiseksi yhä useamman nuoren ulottuville. Gutsy Go tarjoaa kokonaisille ikäluokille merkityksellisen, resilienssiä ja osallisuutta vahvistavan kokemuksen vaikuttamisesta yhdessä muiden kanssa ja tekee näkyväksi nuorten potentiaalin. Kiitos Saastamoisen säätiölle uskosta nuoriin ja uudenlaiseen tapaan vahvistaa yhteiskunnallista osallisuutta”, kiittää Gutsy Go ry:n toiminnanjohtaja Veera Ikonen.

Gutsy Gon tavoitteena on, että lähivuosina menetelmä on tarjottavissa valtakunnallisesti koko 14-vuotiaiden ikäluokalle. Gutsy Go palkittiin syksyllä 2021 tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla.

Lisää Saastamoisen säätiöstä

https://saastamoinenfoundation.fi/