Aram Aflatuni

Aram Aflatuni on palkittu tuottaja, kouluttaja ja kehittäjä. Hän on työskennellyt yli 30 vuotta lasten ja nuorten rauhaa ja yhteiskunnallista osallisuutta edistävissä koulutushankkeissa yli 10 maassa yhteistyökumppaneinaan kansainväliset järjestöt, valtionhallinto, poliisi ja eri mediatalot.

Aflatunin mediaura alkoi vuonna 90-luvulla TV-juontajana ja toimittajana. Yli 20 vuoden kansainväliseen mediauraan mahtuu iso kirjo reportterin työstä kriisikohteissa (Pakistan, Afganistan, Somalia) kymmenien suurten viihdeohjelmien tuottamiseen (Dragons Den, Life at Stake, Kakola, Hells Kitchen, Eurovisions). Aflatuni on toiminut useiden tuotantoyhtiöiden, mukaan lukien ITV Studios Finlandin, toimitusjohtajana.

Aram Aflatunin erityinen intohimo kohdistuu rauhaa ja hyvinvointia edistäviin innovaatioihin: Elämä Pelissä (Life at Stake) TV-sarja kannusti miljoonayleisön parantamaan hyvinvointiaan, YLE Areenassa julkaisuvuotenaan katsotuimman TV-sarjan Kakolan nuorille suunnitellun elämänhallinnan kurssin materiaalit tarjottiin Suomen kaikkiin kouluihin Opetushallituksen pyynnöstä.

Aflatuni on Gutsy Go:n pääkehittäjä ja perustaja. Gutsy Go on kouluttanut yli 5000 nuorta ja 500 opettajaa neljässä eri maassa.

Aflatuni on ollut mukana kehitysryhmissä, joiden luomia sisältöjä on myyty kymmeniin maihin, ja joita on palkittu kansainvälisesti (C21:n Best Multiplatform Format Award, ”The Builders of the Century”, European Crime prevention Award). Aflatunille on myönnetty Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto.

Aflatuni on myös Gutsy Median (social enterprise) perustaja ja urbaaneihin biopuutarhoihin erikoistuneen Combilin hallituksen jäsen.