Gutsy Go:lle tiedonjulkistamisen valtionpalkinto

Nuorten osallisuutta ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta edistävä Gutsy Go -toimintamalli on yksi vuoden 2021 tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon saajista.

Gutsy Go -työryhmälle, ​​Gutsy Go:n perustaja Aram Aflatunille, mediapedagogi Pedram Aflatunille ja toiminnanjohtaja Veera Ikoselle osoitetun palkinnon perusteluissa nostettiin esiin tapa, jolla mediaa, pedagogiaa ja rauhantyötä yhdistävä Gutsy Go edistää nuorten yhteiskunnallista vaikuttavuutta:

“Toiminnallaan se lisää nuorten hyvinvointia ja kokemusta osallisuudesta. Tiedonjulkistamisen näkökulmasta on tärkeää, että Gutsy Go haastaa nuoria ottamaan itse selvää asioista, kehittämään ratkaisuja arkisiin ongelmiin ja viestimään niistä tehokkaasti”, perustelussa todettiin.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen jakoi kahdeksan tiedonjulkistamisen valtionpalkintoa esimerkillisestä tiedonjulkistamistyöstä torstaina 16. syyskuuta Kansallisarkistossa. Nuorten näkökulma oli esillä monen palkitun työssä.

Gutsy Go:n työryhmä vastaanotti palkinnot etäyhteydellä Armeniasta ja Virosta.

“Toiveikkuus nuorilla ei lisäänny matkimalla meidän aikuisten jättämää maailmanjärjestyksen mallia. Se ei lisäänny sillä, että me puhuisimme toivoa nuorille. Toivo lisääntyy sillä, että jokainen nuori saa kokemuksen, mitä on tehdä rauhantekoja, mitä on ratkaista oman naapuruston ongelmia ryhmässä ja niin, että se näkyy”, kiteytti kiitospuheessaan Jerevanissa tällä hetkellä työskentelevä Aram Aflatuni.

Pedram Aflatuni ja Veera Ikonen osallistuivat palkintojenjakotilaisuuteen suoraan Gutsy Go Tallinnan editistä, jossa työn alla oli sadan viron- ja venäjänkielisen nuoren vastikään syntyneet rauhanteot:

“On sydäntä lämmittävää, että tällaiselle työlle nähdään arvo. Erityisen hienoa on vastaanottaa tämä palkinto juuri nyt, kun olemme täällä Tallinnassa tekemässä toivoa lisääviä rohkeita tekoja sadan nuoren kanssa”, totesi mediapedagogi Pedram Aflatuni.

“Vaatii rohkeutta lähteä tekemään asioita uudella tavalla. Se on helpompaa, kun saa tehdä yhdessä muiden kanssa. Mekään emme olisi nyt täällä ilman kaikkia niitä rohkeita tukijoita, jotka ovat uskoneet tähän jo alkuvaiheessa. Kiitos siis suomalaisille säätiöille ja ensimmäisten joukossa mukaan lähteneille kaupungeille ja kouluille, ministeriöille sekä kaikille niille yksittäisille ihmisille ja kollegoille, joiden panos on ollut ratkaiseva. Ennen kaikkea kiitos niille 3000:lle nuorelle, jotka ovat yhdessä lähteneet tekemään rauhaa näkyväksi”, kiitti toiminnanjohtaja Veera Ikonen.