Soheila Mikkonen

Soheila Mikkonen on innovatiivinen luova tuottaja, toimittaja-käsikirjoittaja, viestinnän tekijä ja ratkaisukeskeinen valmentaja. Hänen osaamisaluettaan ovat monimediasisällöt ja hybriditapahtumat – erityisesti uuden oppimista vauhdittavien mediatuotteiden ideointi sytyttää häntä. Gutsy Go:ssa Soheila toimii vastaava tuottajana ja kehittäjänä, ja hän on hallituksen jäsen.

Tarinallistamisen, elämysten ja kohtaamisten ammattilaisena Soheila on lähes 20 vuoden kokemuksella luonut vuorovaikutteisia sisältöjä ja konsepteja palkittuihin kansainvälisiin TV-formaatteihin, räätälöinyt oppimisen tietoratkaisuja asiakkaille ja luonut vaikuttavia koulutuksia sekä somesisätöjä.

Hyötypelipuolella hän on pelillistänyt palkkaneuvottelutaitoja muun muassa Ammattiliitto Prolle, luonut perehdytyksen seikkailupuisto HopLopin uusille työntekijöille, kehitellyt astronauttitaitoja opettavan pelin yhteistyössä NASAn kanssa ja tarinallistanut urbaanin ulkoilmaseikkailu Mapventuren. Hän on myös ollut luomassa verkkokoulutusta, joka opettaa optimaalisten oppimispalojen hyödyntämistä virtuaalikoulutuksen rakentamisessa sekä vetänyt työpajoja esiintymistaidoista ja tarinoiden ja tunteiden vaikutuksesta muun muassa pitkäaikaiseen muistiin.

Soheila on työskennellyt noin 50:ssä media-alan tuotannossa ja tuotteessa (mm. Yle, EO, Warner Bros., ITV Studios, Mediawan, Endemol Shine, Banijay, Different, Edita Publishing, Singa, Aller Media, SBS Broadcasting, Stooritaivas). Hän on esimerkiksi palkitun Elossa 24h -seurantarealityn kolmannen ja neljännen tuotantokauden tekijäkaartissa, joista TV-sarja voitti Kultaisen Venlan 2018 ja 2019.

Kognitiivisesta käyttäytymistieteestä ja positiiviisesta psykologiasta ammentavana ratkaisukeskeisenä valmentajana Soheila on valmentanut yksilöitä ja ryhmiä menestystekijöistä arvoihin sekä elämäntehtävästä itsensä johtamiseen, vuorovaikutustaitoihin, unelmiin ja tavoitteisiin.

Soheila nauttii oivalluksiin, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja muutokseen liittyvistä aiheista. Hän on tehnyt yhteisöjen kehittämiseen tähtäävää vapaaehtoistyötä eri puolilla maailmaa, muun muassa alkuperäiskansa navajoiden reservaatissa Arizonassa, Intian New Delhissä ja Unescon maailmanperintökohteissa Haifassa.